Inschrijven

Schrijf je in bij Ladies Sport Almelo
Download het formulier en lever het ingevuld in bij ons sportcentrum

Download formulier

Tarieven

Download een overzicht van onze tarieven

Download tarieven

Openingstijden

Zie contact


Partners

Fysiotherapie, De Schipbeek
Leidekker Fysiotherapie
(Sport)diëtist, In Balans
Diëtistenpraktijk Almelo
Kleur & Stijl, S-Kwadraat
Bibliotheek Almelo
Duchatteau
NL Actief


Certificaten

Fit!Vak
LERF-Basis
SBB

Nationaal Beweeg Onderzoek

Bedrijfsfitness Nederland


ILONA OVERWINT HINDERNISSEN


Hallo lezer,

Ik ben Ilona 39 jaar en  inmiddels 20 kilo afgevallen hier bij Ladies Sport Almelo
Heb 2 kinderen van 10 en 12 jaar en een baan in ploegendienst evenals mijn man.
Ga als het kan 2 tot 3 keer in de week sporten.

Mijn ik?
Ik ben een control freak en dat betekent dat ik bijvoorbeeld binnen een bepaalde periode echt wel resultaat wil zien.
Dus toen ik net  begon in januari 2012 had ik het idee dat ik  binnen een  half jaar zeker 12 kilo zou kunnen afvallen. In het begin ging het redelijk goed met het afvallen maar door omstandigheden merkte ik dat het afvallen niet vanzelf ging. Moest zelf veel hindernissen overwinnen, zoals stress, welk voedingspatroon past bij mij, meer prioriteiten stellen en de boel de boel laten om meer tijd voor mezelf of voor anderen te hebben. Gelukkig kan ik nu beter loslaten, dat kostte wel tijd.

En verder voor wat het eten  betreft, kwam ik erachter dat ik geen echter broodeter ben, heb nu de “groene smoothies” als broodvervanger ontdekt, geweldig!

Wat ik fijn vind bij Ladies Sport Almelo is, dat het een kleine sportstudio is, waarbij de instructrices meer kunnen inspelen op de individuele behoeften van de klant en de klant bij naam kennen. Gewoon Fijn!

Ha ha, zo en nu ga ik verder mijn uurtje sporten

Groetjes,

IlonaANONIEM AFVALLEN DMV CIRCUIT TRAINING

In maart 2009 werd ik door een enthousiaste vriendin meegenomen naar een sportschool waar gewerkt werd met een 30 minuten circuit. Ik had er nog nooit van gehoord, ik had er nog nooit iets van gezien, maar ik was behoorlijk nieuwsgierig gemaakt door haar verhalen.

Na een gezellig gesprek met Evelien, kwam het moment daar... de weegschaal en zijn partner in crime, het meetlint! Vriend en vijand kunnen vast beamen dat de weegschaal nooit je beste vriend zal worden. Alle feiten werden op papier vastgelegd. Dit betekende voor mij het begin van een verbeterde versie van "anaoniempje", ook al besefte ik dat op dat moment nog niet.

Ik, een jonge en vrolijke meid, kwam na jaren weer in actie. Vol goede moed heb ik mij gestort op het 30 minuten durende circuit. En wat bleek? Ik vond het erg leuk om te doen! In het begin wat onwennig, maar nu een geroutineerd sporter.

Afvallen is vaak een emotionele achtbaan. Zo was ik voorheen ook iemand die onsuccesvolle pogingen deed om mijn ongezonde eetlust voorgoed de deur te wijzen, waardoor ik uiteindelijk alleen maar dikker werd! Nu door het fanatieke sporten en de juiste begeleiding leer ik bewuste keuzes te maken als het om eten gaat, zonder de frietjes en chipjes volledig vaarwel te zeggen... Ik zeg dus: Daag dieet, hallo Ladies Sport Almelo!"

Het circuit heeft niet alleen mijn lichaam veranderd, maar ook mijn zelfbeeld en deuren geopend die ik voor goed gesloten had geacht. De pumps werden uit de kast getrokken, de korte broeken om de benen geschoven om mijn geweldige kuiten te showen en ga zo maar door!

Met trots kan ik tegen iedereen om mij heen het volgende zeggen:
Ik ben ruim dertig kilogram kwijt, een ruime 100 cm en mijn vetpercentage is met ongeveer 10% gedaald!
Niets is onmogelijk, maar je zal het wel zelf moeten waarmaken!

Groetjes van anoniempje


SYLVANA IN BALANS

Een aantal jaren geleden ben ik langzaam steeds meer kilo's aangekomen. Uiteindelijk woog ik 63.1 kg, bij een lengte van 1.58 meter. Dat hield in dat mijn BMI hoger was dan 25, dus ongezond. Ik ben toen naar een diëtist gegaan en ben toen onder begeleiding van haar een aantal kilo's afgevallen. Zij werkte niet volgens een bepaald dieet, maar hield gewoon de richtlijnen van het Voedingscentrum aan. Wat me vooral verbaasde was dat ik eigenlijk veel meer moest gaan eten, vooral overdag. Overdag at ik haast niks, waardoor ik 's avonds met het avondeten extra veel at en daarna nog ging snacken. Toen ik overdag regelmatig at, gewoon ontbeet en lunchte en gezonde tussendoortjes nam, ging het afvallen ook makkelijker. Ik viel toen af naar zo'n 57-58 kg. Daarna ging het geestelijk niet zo goed met me en had verder afvallen even wat minder prioriteit. 

Sinds afgelopen maart gaat het geestelijk weer goed met me en ben ik begonnen met mijn tweede afvalronde. Ik had mijn sportschoolabonnement net opgezegd omdat ik hem te ver weg vond. Als het slecht weer was, of 's avonds laat, dan had ik geen zin om nog helemaal naar de sportschool te moeten. Hierdoor ging ik alleen als het mooi weer was. Maar dat schiet natuurlijk niet op.  

In het Almeloos Weekblad las ik dat er per 1 maart 2011 onder mijn appartementencomplex een nieuwe sportschool kwam, speciaal voor dames. Deze sportschool is Ladies Sport. Ik maakte de verbouwing van dichtbij mee en gluurde tijdens de verbouwing al stiekem door de ramen. Zodra de officiële opening was, liep ik naar binnen.  

Er was flink verbouwd en de sportschool zag er mooi en licht uit. In de grote zaal is een circuit opgesteld met allerlei apparaten. Deze apparaten werken niet met gewichten, maar je kunt wel verschillende weerstanden instellen. Achterin de zaal is er ruimte voor groepslessen en er is ook nog een aparte cardioruimte. Ik was zo enthousiast dat ik me meteen heb ingeschreven!

In het begin was het erg rustig, omdat er nog niet veel leden waren. Ik ging vaak 's ochtends sporten en het kwam regelmatig voor dat ik de enige was. Maar dat maakte mij niet uit, het klikte goed met de eigenaresse Jacqueline en haar dochter Nanda. Ook Geke, de gezondheidsconsulente was vaak aanwezig. Ik had dus altijd wel iemand om mee te kletsen. Ik kwam 4-6 keer per week cardio en circuittraining doen en langzaam viel ik weer af.  

In het begin waren er nog geen groepslessen, maar toen er meer leden waren, begonnen ook de groepslessen. Omdat ik nog studeer heb ik een wisselend rooster, waardoor ik niet altijd de groepslessen kan volgen die ik wil volgen. Maar als ik tijd heb en er is een leuke les ingepland, dan schrijf ik me in! Op zaterdagochtend is de les Zumba en die doe ik standaard elke week mee. Ik vond mezelf niet zo'n dansmeisje, maar nu ik al een aantal maanden Zumba doe, begin ik het steeds leuker te vinden! Dit komt ook door het enthousiame van Joyce, de instructrice. 

Naast het sporten lette ik ook weer op mijn eetpatroon. Ik at weer 3 gezonde maaltijden en 2-3 gezonde tussendoortjes op een dag. Snacks, vooral chips en nootjes bewaarde ik voor het weekend, ipv dat ik ze ook doordeweeks at. Als ik nu wel wat nam, woog ik gewoon een aantal gram af, in plaats van dat ik de halve zak leeg at. En met verjaardagen of feestjes nam ik heus wel wat lekkers, maar met mate.

Het afvallen ging mede door het extra sporten super goed. Ik viel gemiddeld tussen de halve en hele kg per week af. Op 8 juni 2011 heb ik mijn streefgewicht bereikt. Op die dag woog ik precies 53.0 kg en dat betekent dat ik 10 kg ben afgevallen! Hier ben ik natuurlijk erg trots op! En ondanks dat ik nu op mijn streefgewicht zit, blijf ik gewoon lekker doorgaan met sporten bij Ladies Sport. Want het is echt een ontzettend leuke sportschool! Vul hier uw inhoud in